Infooglasi

ЈКП „Комрад“ Врање домаћин седнице КОМДЕЛА – OGLASI VRANJE

ЈКП „Комрад“ Врање био је домаћин 80. редовне седнице Управног одбора Комдела. На тродневном скупу окупили су се представници комуналних предузећа из Србије, Републике Српске, Северне Македоније и Црне Горе, као и придружене чланице привреде из земље.

Испред града Врања представнике комуналних предузећа поздравио је Милан Илић, помоћник градоначелника, затим се обратио Зоран Димитријевић, директор ЈКП „Комрад“ Врање.

О актуелним проблемима комуналне привреде и начинима за њихово превазилажење говорио је Лазар Крњета из удружења Комдел, као и о извештају са Међународног сајма комуналне опреме КОМДЕЛ ЕXPO 2022 који је одржан у Крагујевцу.

Тематски део седнице односио се на управљање отпадом где је уводну реч имао Небојша Реџић, представник Агенције за заштиту животне средине, а професор др Горан Бошковић са Факултета инжењерских наука у Крагујевцу је поделио искуства око оптимизације рута на сакупљању и транспорту комуналног отпада и изради годишњих извештаја о комуналном отпаду.

Представници фирме „Корковадо“ из Београда су презентовали асортиман својих производа који користе комуналној делатности.

Закључак са седнице је да су потребна већа издвајања из буџета за комуналну делатност, као активно укључивање ресорних министарстава приликом решавања актуелних проблема у комуналној привреди.

Source link
ЈКП „Комрад“ Врање домаћин седнице КОМДЕЛА

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *