Infooglasi

Dani Socijalne zaštite – Adžija – OGLASI BABUŠNICA

Direktorica Zanatsko obrazovnog centra „Adžija“ mr Nataša Ilić Milovac, prisustvovala je na nacionalnoj konferencije sa međunarodnim učešćem „Dani socijalne zaštite“. Konferencija se održavala u amfiteatru „Sportskog i poslovnog centra Vojvodina“ Novi Sad. „Dani socijalne zaštite“ su organizovani od strane Centra za socijalni rad Grada Novog Sada. Konferencija je trajala od 12.maja. do  15. maja 2024. godine.

Ovo je druga po redu ovakva Konferencija  i održana je pod nazivom „Da struka i znanje predvode“.

Centar za socijalni rad pruža razne vrsta pomoći korisnicima. Jedna od vrsta pomoći koji su pružil svojim korisnicima je mogućnost dodatnog obrozovanja kako bi poboljšali svoj status u društvu.

Zanatsko obrazovni centar Adžija je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim Krstom Novog Sada  tokom 2023. i 2024. u okviru projekta „Osnaživanja korisnika novčane socijalne pomoći i uklanjanje barijera za lakši pristup tržištu rada“ obučio 80 korisnika na zanatskim obukama. Takođe će u sklopu ovog projekta 100 korisnika proći kroz mentorski program, kako bi stekli više samopouzdanja u daljem traženju posla.

Obuke za koje su se korisnici socijalne zaštite najčešće opredeljivali: šminker, manikir, osnovni rad na računaru, web dizajner, frizer, sobarica, kuvar, moler, bagerista, keramičar, viljuškarista, pica majstor, knjigovođa, poslastičar, mesar, krojenje i šivenje, vodoinstalater, keramičar.

 

Source link
Dani Socijalne zaštite – Adžija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *