Infooglasi

TEŠKA BOLEST PREKINULA NJEGOVE SNOVE: Aleksandar (22) želi da bude učitelj i za izlečenje mu je potrebna naša pomoć! – OGLASI VARVARIN

Aleksandar Kizić (22) iz Varvarina već dve godine boluje od multiple skleroze, ali se hrabro bori, radi u fabrici, bavi se poljoprivredom i ne odustaje od snova da postane – učitelj.

Lečenje, međutim, nije moguće bez pomoći dobrih ljudi, a njegove sugrađane u želji da mu pomognu nije omela ni nedavna bruka, kada je “nepoznati počinilac” iz jednog ovdašnjeg lokala ukrao kutiju u koju su, koliko ko može, donirali humanitarnu pomoć. I, veoma brzo, u baštama lokala “osvanule” su nove kutije, za Aleksandra…

-Bio sam završio prvu godinu Pedagoškog fakulteta u Jagodini, kada su mi lekari saopštili dijagnozu sa kojom sam se, priznajem, teško suočio. Napravio sam pauzu u akademskom obrazovanju i, pre devet meseci, počeo da radim u fabrici “Kromerg i Šubert”, pa svakodnevno putujem do Kruševca i nazad.

Rad u dve smene, na statičnoj liniji u auto-industriji, ovom mladiću ne predstavlja problem – naprotiv. Svaka fizička aktivnost je dobra za njegovo stanje, a otac sa kojim živi pomaže mu da sadi voće i povrće, jer je na posebnom režimu ishrane.

-Nisam odustao od ideje da budem učitelj, jer sam to oduvek želeo, a da sam rođen za katedru shvatio sam kada su deca počela da se “lepe” za mene i pažljivo slušaju kada pričam. Sada mi je, nažalost, nastavak lečenja najvažniji. Lekari preporučuju boravak u Specijalnoj bolnici Gornja Trepča dvaput godišnje, a meni je već prvi odlazak u okolinu Čačka mnogo pomogao – veli Aleksandar, koji ne krije da otežano hoda, neretko ima grčenje mišića, a uz sve to prete bolovi, umor i povremene promene raspoloženja.

Pomoć

HUMANITARNU akciju pokrenuli su i meštani Varvarina, i fondacija “Pokreni život”, a Aleksandru se može pomoći uplatom na privatni račun 205-9001022557083-19, uplatom na račune fondacije 160-6000001733381-76 (dinarski), 160-6000001730808-35 (devizni), IBAN RS516060000017308083, SVIFT DBDBRSBG, te slanjem SMS poruke 183 na broj 3800.

PROČITAJTE VIŠE:

“U SRCU BALKANA, ZEMLJA PONOSNA”: Pitali smo veštačku inteligenciju da napiše pesmu o Srbiji, a ovo je rezultat!

60 GODINA NA BALKANU I U HOLIVUDU: Bjela podelio fotografiju koja je izazvala haos na mrežama! (FOTO)

NBA AS NAUČIO LEKCIJU: Pokušao sa Jokićem da pije srpsku rakiju, pa nije znao gde bije! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Facebook

Source link
TEŠKA BOLEST PREKINULA NJEGOVE SNOVE: Aleksandar (22) želi da bude učitelj i za izlečenje mu je potrebna naša pomoć!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *